Hoe begin je 2020 vol energie?

Noot:
Speciaal voor iedereen die dit jaar vol energie is begonnen, maar door allerlei omstandigheden die energie ook weer is kwijtgeraakt; je kunt je NU aanmelden voor een nieuwe serie van de Energizer.


Treurig he: veel mensen zien er tegen op om na de kerstperiode weer aan het werk te gaan. Slechts één op de tien werknemers gaat vol energie en met zin naar het werk. Ruim de helft van werkend Nederland gaat gebukt onder sleur óf stress, zo blijkt uIt onderzoekEnergyFinder laat elk jaar de energie van ruim 5.000 Nederlandse medewerkers in kaart brengen, dwars door sectoren heen en zowel bij bedrijven als overheidsinstellingen. Download via deze link het whitepaper van het jaarlijkse onderzoek naar de energie van werkend Nederland. van EnergyFinder. Terwijl we onze energie hard nodig hebben, lekt onnodig veel ervan weg: vier op de tien werknemers voelt zich angstig en pessimistisch en gaat met weinig zelfvertrouwen aan het werk. Eén op de tien medewerkers is zelfs volledig afgehaakt: hij of zij heeft de hoop op verbetering opgegeven.

Zonde al dat energieverlies!

Energieke teams presteren tot 40% beter dan gemiddeld. Niet verbazingwekkend: als je je energiek voelt en ergens zin in hebt, komt er veel meer uit je handen dan wanneer je ergens tegenop ziet, je niet goed weet waar je moet beginnen of (te) veel ballen in de lucht moet houden. Hoeveel kennis en opleiding we ook hebben: zonder energie lukt het niet. Hoe moet je dan al die plannen voor het nieuwe jaar voor elkaar krijgen?

Verlies jij onnodig veel energie?

Laten we een korte checklist doornemen:

  • Laat jij je vaak leiden door dagelijkse besognes en de taken die je krijgt opgelegd?
  • Weet je vaak wat je wilt gaan doen op een dag, maar laat je je toch afleiden door de hectiek van de dag?
  • Heb je regelmatig geen idee in hoeverre jij en je team je doelen gaan halen, of hoe lang jullie nog de tijd hebben om ze te bereiken?
  • Is de band met je collega’s, en de inhoud van je werk onvoldoende om enthousiast en ambitieus te werken?
  • Heb je aarzelingen over het doel waarvoor jij en je collega’s zich inzetten?

Als je één of meerdere vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, dan werk je helaas met minder energie dan mogelijk. 

Gelukkig is daar wat aan te doen

Je kunt de regie op je energieniveau zelf pakken: ga aan de slag met de bronnen waar je energie uithaalt. Je hebt verschillende energiebronnen. Fysiek is waarschijnlijk de eerste energiebron waaraan je denkt. We weten het allemaal: gezond eten, voldoende rust inbouwen en regelmatig bewegen is belangrijk om energie te hebben. Maar… deze component bepaalt slechts voor 30% je energieniveau. De overige 70% krijg je van de mensen om je heen (sociale component), de aandacht die je hebt voor de dingen die om je heen gebeuren en wilskracht om dingen vol te houden (mentale component) en niet te vergeten: je emoties. Als iets je raakt of inspireert, en je hebt het gevoel dat je zelf invloed uit kunt oefenen, dan kom je in beweging.

Energizer. Energiebronnen om een succes te maken van 2020

Wanneer je aan de slag gaat met jouw bronnen van energie, dan krijg je meer en positieve energie. Je hebt er zin in, bent ambitieus en enthousiast en werk goed samen met de mensen om je heen.

Weet je niet waar te beginnen?

No worries. Schrijf je nu in voor de Energizer. Daarmee krijg je in de eerste twee volle werkwerken van januari per mail enkele tools in handen om mee aan de slag te gaan en je energie een boost te geven. Zo geef je een vliegende start aan 2020. 

Hoezo werkt dat, die Energizer?

De Energizer is gebaseerd op de methode van EnergyFinder: een manier om mensen met meer energie in organisaties te laten presteren. Steeds meer organisaties, zoals Heineken, VodafoneZiggo en Rijkswaterstaat, maken gebruik van EnergyFinder. Niet voor niets: de methode is wetenschappelijk onderbouwd, levert zichtbare resultaten op én mensen gaan vol energie aan de slag. 

Als gecertificeerd trainer van Energyfinder heb ik als cadeau de Energizer voor je ontwikkeld. Je ontvangt in twee weken tijd informatie en praktische tips om aan de slag te gaan met de verschillende energiebronnen. Wat mij betreft een win-win, die Energizer: zo kun jij met energie aan de slag in en kom ik een stapje verder in mijn missie: teams helpen om met plezier en energie samen te werken aan resultaat.

Tip: Schrijf je nu in voor de Energizer en krijg ook weer energie

Speciaal voor iedereen die dit jaar vol energie is begonnen, maar door allerlei omstandigheden die energie ook weer is kwijtgeraakt staat aanmelden voor de Energizer weer open. Meld je nu aan en ontvang de komende weken achtergrondinformatie en tips. Na afloop ontvang je een samenvatting van het programma, dat je kunt gebruiken als naslagwerk. Zo kun je weer bouwen aan je energie.