Uit de praktijk

Misschien ben je nieuwsgierig hoe teamcoaching werkt in de praktijk en wat het voor jou kan betekenen. Daarom vind je hier een aantal cases. Bij al deze trajecten is de centrale vraag: ‘Hoe kunnen we de samenwerking in ons team (verder) versterken om tot betere resultaten te komen?’ Een paar voorbeelden:

Samenwerking na fusie

In een technisch installatiebedrijf veranderen tegelijkertijd een aantal grote veranderingen: afdelingen worden samengevoegd, medewerkers worden overgeplaatst én IT lanceert met een ‘big bang’ een nieuw softwareprogramma. Genoeg voor onrust. Vlak voor de officiële ingangsdatum realiseert HR zich dat de betrokken medewerkers die in de nieuwe situatie met elkaar zullen gaan samenwerken, überhaupt nog geen kennis met elkaar hebben gemaakt. Wel hebben ze over en weer beelden over elkaar: verschillende afdelingen. Tijd voor een goede kennismaking.

Gedoe op de administratie

De administratieve ondersteuners van een overheidsorganisatie zijn ontevreden over de onderlinge samenwerking. ‘Zij komt niet opdagen’,  ‘Hij valt nooit in voor een ander’.
De leidinggevende besluit er ondersteuning bij te halen.

Landelijk bestuur in de stress

Een conflict in een landelijk bestuur van een vrijwilligersorganisatie loopt hoog op en bestuursleden dreigen op te stappen.

Coaching in de praktijk

Wil jij jouw team ook naar een hoger niveau brengen? Neem contact op!