Je team activeren

Energie is de brandstof voor succes. Uit onderzoekEnergyFinder laat elk jaar de energie van ruim 5.000 Nederlandse medewerkers in kaart brengen, dwars door sectoren heen en zowel bij bedrijven als overheidsinstellingen. Download via deze link het whitepaper van het jaarlijkse onderzoek naar de energie van werkend Nederland. blijkt dat energieke teams tot maar liefst 43% beter presteren dan gemiddeld. Daarom heb ik me begin 2018 geschoold in een nieuwe manier van teamcoaching: EnergyFinder. Met deze aanpak help ik jou om je team te activeren en zo een prestatiesprong te maken. En weet je wat het mooie is? Dat lukt binnen een dagdeel.

Team activeren

Voor wie is deze methode?

Je kan beter vragen voor wie niet? Zo passen bijvoorbeeld succesvolle bedrijven als Heineken en VodafoneZiggo de methode toe. Ook organisaties binnen de overheid, zoals Rijkswaterstaat en verschillende gemeentes, en onderwijsinstellingen hebben met de methode succes. De methode werkt bij zowel goede teams die nog beter willen worden als teams die even niet lekker draaien en dat willen veranderen. Kortom: het is voor ieder team dat met energie meer wil presteren.

Hoe werkt dat dan?

De methode is een combinatie van onderzoek en een teamsessie. Voor het onderzoek vullen jij en je teamleden ieder individueel een online survey in. Die voorbereiding is laagdrempelig: je hebt slechts 10 minuten nodig voor het invullen van de survey. Als leidinggevende heb je een half uurtje extra nodig, waarin we samen de sessie voorbereiden zodat jij je mensen nog beter kunt helpen.

Vervolgens staan de resultaten van de survey centraal in de teamsessie. Zo kun je heel gericht inzoomen op de werkmomenten waar jullie energie van krijgen, én stilstaan bij de energielekken. Aspecten die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld lange-termijn gerichtheid, wilskracht, vertrouwen in collega’s, autonomie etc.

Samengevat: dit krijg je met zo’n sessie

 • Links naar de online EnergyFinder-survey (invultijd 10 minuten per persoon)
 • Activeringsworkshop van een dagdeel met je team (uitbreiding is mogelijk)
 • Een professioneel uitgevoerd onderzoek dat je op meerdere niveau’s (organisatie, team, individueel) heldere inzichten geeft
 • Aanbevelingen op maat voor jouw team, gebaseerd op onderzoek en sessie met je team
 • Rapportageset met energieprofielen van je team
 • Rapportageset met energieprofielen van elke individuele deelnemer
 • Bewezen templates om gericht actie te ondernemen (Feedforward Canvas)
 • Inzicht in best practices
 • Intakegesprek en terugblik op de sessie
 • Optioneel:
   • voor elke deelnemer van de workshop een exemplaar van het boek Waar haal je de energie vandaan? met daarin alle theorie én veel tips en oefeningen
   • uitbreiding naar hele dag
   • uitbreiding naar meerdere teams op 1 dag

  Wil je ook een sprong maken met je team?

  Ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe je er zelf mee aan de slag kunt? Tijdens een kort telefoongesprek leg ik je uit wat de mogelijkheden zijn. De investering voor een activeringsworkshop, meting en rapportage om zo je team te activeren is afhankelijk van verschillende factoren en dat nemen we telefonisch door. Na afloop ontvang je via de mail een offerte die aansluit op jouw situatie.