De schatkamer

Ben je op zoek naar nieuwe kennis en inzichten op het gebied van samenwerking en leiderschap, maar heb je geen tijd om een boek te lezen?
Dan kun je hier terecht: hier vind je de kern en conclusie van vakboeken, ondersteunende modellen, tips, achtergrondliteratuur etc. Ik selecteer datgene wat ik uit mijn kennis en ervaring waardevol vind. Met deze handreikingen kun je vervolgens zelf aan de slag.

Zo werk je aan een betere samenwerking!

Een eerste greep van de interessante literatuur:

  • ‘De vraag op het antwoord’, onder redactie van Joep Choy
    In dit boek krijg je een heldere uitleg van de werking van systemen en hoe je daarop kunt interveniëren.
  • Een ander interessant boek is dat van Liz Wiseman: Multipliers. Voor managers die 2x meer uit hun team willen halen’. Zij geeft vijf tips om het beste uit je team te halen. Nieuwsgierig? Je vindt hier een overzicht van de vijf tips.

Binnenkort vind je meer materiaal dat de moeite waard is om in te duiken. Wil je daarop niet wachten? Volg dan mijn blog voor tips.

Waarom de schatkamer?

Als coach balanceer ik tussen kennis en intuïtie: ik gebruik nieuwe wetenschappelijke inzichten en kennis zonder daarbij mijn gevoel voor de situatie te verliezen.
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en lees het nodige aan studiemateriaal. Nieuwe boeken lezen doe ik ook als recensent voor onder andere Managementboek en Management Team. En de kennis die is daarbij opdoe deel ik hier graag met je!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar nieuwe inzichten en boeken die jou zijn opgevallen. Welk boek is jouw favoriet, van welke schrijver heb jij veel opgestoken? Laat het me weten!

Kennis en tips over samenwerking en leiderschap

NB: Als partner van managementboek.nl  ontvang ik een kleine provisie wanneer je via een link op mijn site een boek bij ze koopt.