De schatkamer

Ben je op zoek naar nieuwe kennis en inzichten op het gebied van samenwerking en leiderschap? Dan ben je hier op de juiste plek. Je vindt hier een selectie van vakliteratuur en ondersteunende modellen die ik zelf waardevol vind. Doe er je voordeel mee en grasduin er lekker door heen voor inspiratie en inzicht.

Leiderschap

  • Een interessant boek is dat van Liz Wiseman: Multipliers. Voor managers die 2x meer uit hun team willen halen’. Zij geeft vijf tips om het beste uit je team te halen. Nieuwsgierig? Je vindt hier een overzicht van de vijf tips.
  • Wil je je eigen leiderschapsstijl in de dagelijkse praktijk versterken? Dan is Versnellers leiderschap van Joël Aerts een aanrader: hij geeft 14 principes hoe je eigen leiderschap kunt ontwikkelen, en hoe je anderen daarbij kunt ondersteunen.

Teams

  • Werk je met mensen met verschillende nationaliteiten? Dan is culture map van Erin Meyer een aanrader. Ze legt uit hoe culturen omgaan met 8 verschillende dimensies als het gaat om samenwerken, zoals beslissingen nemen, leiderschap en communicatie. In dit blog kun je er meer overlezen.

Systemisch kijken en systeemdenken

  • ‘De vraag op het antwoord’, onder redactie van Joep Choy
    In dit boek krijg je een heldere uitleg van de werking van systemen en hoe je daarop kunt interveniëren.
  • Voor de echte liefhebber: als je je grondig wilt verdiepen in systeemdenken dan is Meer dan de som der delen van Brechtje Kessener en Leike van Oss wat voor jou: een overzicht van de belangrijkste systeemdenkers en hun benadering. Ruim 800 pagina’s, waaruit je kunt kiezen wat je wilt lezen: de hoofdstukken zijn ieder zelfstandig te lezen.

Blijf op de hoogte

Binnenkort vind je meer materiaal dat de moeite waard is om in te duiken. Wil je daarop niet wachten? Volg dan mijn blog voor tips of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kennis en tips over samenwerking en leiderschap

Waarom de schatkamer?

Als coach balanceer ik tussen kennis en intuïtie: ik gebruik nieuwe wetenschappelijke inzichten en kennis zonder daarbij mijn gevoel voor de situatie te verliezen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en lees het nodige aan studiemateriaal. De kennis die is daarbij opdoe deel ik hier graag met je!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar nieuwe inzichten en boeken die jou zijn opgevallen. Welk boek is jouw favoriet, van welke schrijver heb jij veel opgestoken? Laat het me weten!

NB: Als partner van managementboek.nl ontvang ik een kleine provisie wanneer je via een link op mijn site een boek bij ze koopt.