Blog

Op deze pagina vind je blogs over leiderschap, teams en samenwerking. Ik deel hier inzichten en highlights van de nieuwste managementliteratuur. Doe er je voordeel mee!

  • Hoe houd je je beste mensen vast?

    Het is feest, in Gorinchem, op 15 maart 1961. Eindelijk hoeven reizigers de Merwede niet meer met de pont over te steken, maar is er een snelle wegverbinding tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant. Inwoners van Gorinchem hangen de┬ávlag uit. Koningin Juliana opent de brug. Fast forward naar 2016. De brug blijkt niet bestand te zijn tegen… Continue Reading Hoe houd je je beste mensen vast?

  • Luister jij wel genoeg naar Harry?

    In de collegezaal op het kasteel van Nijenrode lijkt de zon te schijnen. Tientallen veranderexperts zijn bij elkaar om te horen hoe je mens en organisaties kunt veranderen. We gaan horen wat je kunt leren van oude stammen en vreemde culturen. En hoe je mensen met behulp van apps kunt helpen om een verandering op… Continue Reading Luister jij wel genoeg naar Harry?

  • Kennis opdoen over veranderen

    Heb jij dat ook, dat een verandering of reorganisatie in de praktijk niet zo eenvoudig blijkt te implementeren? Veel managers lopen er tegen aan dat teams en organisaties vaak toch weerbarstiger zijn dan ze vooraf dachten, zo merk ik in mijn praktijk. Niet omdat die plannen voor verandering slecht zouden zijn, maar omdat we nu… Continue Reading Kennis opdoen over veranderen