Blog

Op deze pagina vind je blogs over leiderschap, teams en samenwerking. Ik deel hier inzichten en highlights van de nieuwste managementliteratuur. Doe er je voordeel mee!

  • Hoe vorm je een sterk team?

    ‘Ik weet het niet meer, hoor.’ Mirjam zucht. ‘Jaap gaat altijd maar zijn eigen gang. Nu komt hij ook al niet meer naar het werkoverleg. ‘Wekelijks fysio’, het zal wel. Hoe zorg ik er nou voor dat hij onderdeel van de groep wordt?’ Mirjam zit met haar handen in haar haar. Jaap, één van haar… Continue Reading Hoe vorm je een sterk team?

  • Waarom je energie nodig hebt in de VOCA wereld

    De wendbare wereld van vandaag vraagt om actie: aanpassen, mobiliseren en presteren. Daar heb je energieke teams voor nodig. EnergyFinder is een krachtige methode om de energie van mensen, teams en organisaties in beeld te brengen en te activeren. In dit blog lees je waarom energie zo nodig is, en hoe een workshop met EnergyFinder verloopt.

  • Zes tips om je talent te benutten

    Wil jij je ambities waarmaken en jezelf verder ontplooien? Of je collega’s coachen in hun ontwikkeling? De kompasvisie van Anje-Marijcke van Boxtel en Aveline Dijkman helpt je daarbij. Zes elementen van belang zijn om jouw talent en mogelijkheden en dat van je team volledig te benutten: – Je waarden in beeld hebben, – Weten waar je naar toe wilt, – Zicht hebben op je talenten, – Je belemmeringen erkennen, – Een optimale werkcontext creëren en – Nieuw gedrag aanleren.